Mac (OSX)

apple muisHeb je voor een Mac ook een virusscanner nodig? Of heeft een Apple Mac geen anti virus applicaties nodig? Is het niet nodig om de Mac te scannen met een anti virus programma? Er zijn helaas ook Virussen op de Mac en er is dus antivirus Mac dus ook een noodzaak. Zowel Windows als Mac infecties van virussen en malware zijn mogelijk. Het is dus goed om de Mac OS te beveiligen. Virusscanners voor de Mac OS en voor Apple computers en Mac gebruikers zijn allemaal van groot belang. Een virusscanner Mac is dus een noodzaak en geen luxe. Het is ook belangrijk om de beste antivirus Mac te kiezen en te gaan gebruiken. Een virusscanner Mac moet je ook op tijd updaten en vernieuwen. Een goede virusscanner is de juiste gatekeeper om de PC goed te beschermen (of eigenlijk de Mac). Het besturingssysteem moet goed beveiligd worden. Een virusscanner voor Mac OS X hoeft trouwens ook niet duur te zijn. Het is belangrijk om te voorkomen dat de computer geïnfecteerd raakt door Mac-malware, spyware, wormen, Trojaanse paarden en nare virussen. In dit artikel bespreken we graag met je wat er allemaal mogelijk is en waarom ook jij met je Mac OS X moet kiezen voor een goede antivirus software.

De Mac computers zijn trouwens minder gevoelig voor malware in vergelijking met de Windows besturingssystemen.

De meeste Mac infecties ontstaan door de Mac gebruiker, welke gedownload worden bij entertainment programma’s. De grote kwetsbare factor zit hem dus bij de Apple computers bij de eindgebruiker, dat ervoor zorgt dat het ijzersterke besturingssysteem van Apple kwetsbaar wordt. Vooral de Flashback malware heeft snel veel Macs van Apple weten te infecteren door zich voor te doen als een plugin voor de browser (van onder andere Safari) en waardoor het vele persoonlijke gegevens van de eindgebruikers heeft gestolen. Ook een infectie via Java software is een keer voorgekomen bij het eigen personeel van Apple.

Het internet is natuurlijk een ware boosdoener bij het verkrijgen van beveiligingslekken, last van malware en ook last van hackers. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een goede Macintosh antivirus met goede beveiligingsupdates voor de toekomst. Zorg dat je geen last hebt of krijgt van malafide mensen, phishing websites, verkeerde safari plug-ins en andere narigheid. Een browser en surfen op het internet zorgen voor je digitale kwetsbaarheid. Het zorgt er echter ook voor dat er steeds meer mensen zijn welke malafide zaken op je computer kunnen plaatsen en uitvoeren.

Kies voor een goede antivirus macintosch en een goede virusscanner macintosh. Het is belangrijk om ook een back-up te maken op de servers van Apple in de cloud of via een externe harde schijf. De basis is natuurlijk een goede virusscanner macintosh. Het is heerlijk om te zien hoe een goede virusscanner uitzoeken ervoor kan zorgen, dat het gebruik van je computer vele malen gemakkelijker wordt. Ook voor je iPhone en iPad is het belangrijk om een goede antivirus bescherming te hebben. Op die manier kun je de Java malware, Flashback Trojan paarden en andere virussen goed buiten de deur houden. Een virusscanner voor Mac is vaak gemakkelijk te installeren. Ook op de Mac App Storen kun je de juiste firewall vinden en andere computer software om je Apple Mac goed te beschermen.

apple antivirus downloaden

De belangrijkste zaken om een goede virusscanner voor de mac te vinden om malware, virussen en trojans horses buiten de deur te houden hebben we hieronder weergegeven. Het gaat om de beveiliging en de beveiligingsupdate, het gebruikersgemak en ook de functies. Laten we ze wat nader doornemen.
De beveiliging van de Mac en de Software update of OS X-updates zijn natuurlijk de basis. Het is belangrijk dat phishing onmogelijk wordt, de laatste versie altijd gebruikt wordt en de computer veilig te gebruiken is. Ook nieuwe manieren van virussen wil je buiten de deur houden door up-to-date te zijn. Kies voor de juiste versie en zorg dat ook de oudere Mac goed beschermd wordt. Er zijn verschillende virusscanners voor de Mac en Macintosh antivirus programma’s om hack-aanvallen te voorkomen en om met de ingebouwde firewall de Mac beveiligt te houden. Schakel de firewall in ongeacht waarvoor je de computer voor gebruikt. De buitenwereld kan van allerlei narigheid naar je computer sturen. Zeker via de mail en gevaarlijke websites. Wanneer je de Macintosh antivirus hebt geïnstalleerd is het tijd om te kiezen voor een maximale veiligheid. Scan now en scan local drives direct. Download de laatste versie en zorg dat indringers geen kans krijgen. Blokkeer alle inkomende verbindingen en sta inkomende verbinding toe. Activeer Stealth modus en kies de juiste netwerkverbindingen.

Het gebruikersgemak is ook van groot belang.

Hoe is het bedieningspaneel? Hoe snel kun je een scan uitvoeren? Past het ook op de oudere Mac? Kun je de laatste versie downloaden? Kun je gemakkelijk de knop scan local drives vinden, zijn de firewallopties goed in te stellen voor een maximale veiligheid? Kun je de netwerkverbindingen beheren op een goede manier? Komen mogelijke besmette bestanden meldingen op de juiste manier naar voren? Zie je wanneer de Mac is gescreend op malware en virussen? Het is natuurlijk belangrijk om de beste virusscanner mac te krijgen om zo de Mac maximaal te beveiligen.

Ten derde is ook de reparatie natuurlijk van groot belang. Worden de geïnfecteerde bestanden op de juiste manier weggehaald en verwijderd? Worden andere bestanden niet aangetast? Is er een bootable back-up? Is het mogelijk om bestanden in quarantaine te plaatsen? Hoe snel en goed kun je alles repareren en verhelpen is natuurlijk ook een belangrijk punt bij het kiezen van een goede Macintosh antivirus.

Wat vinden Mac gebruikers belangrijk?

Veel Apple gebruikers vinden het belangrijk dat ze gebruik kunnen maken van tal van functies op hun Apple Mac. Het gaat hierbij vooral om:

  • Een veilige betaalpagina bij het gebruik maken van internet bankieren
    Een goede usb scan om zo ook de usb apparaten te kunnen scannen en gebruiken
    Een automatische update van de beveiliging. Dagelijks komen er nieuwe virussen bij en is het dus belangrijk om de virusscanner up-to-date te houden. Het is belangrijk om hier goed voor te zorgen.
    Ook een advies bij de URL’s of ze wel of niet veilig zijn is van groot belang voor veel Mac gebruikers en Apple gebruikers.

apple logo

Aanvullende opties bij de virusscanner op de Apple Mac

Het is ook goed om gebruik te maken van een aantal aanvullende functies. Denk hierbij aan de back up functie. Het is goed om een goede back up te hebben in de cloud of op een externe drive om zo de computer weer te kunnen herstellen. Daarnaast is het ook goed om te weten dat een computer kan crashen en dan een back-up van groot belang is.

Ouderlijk toezicht is ook van groot belang. Gegevens voor de juiste persoon en kinderen niet blootstellen aan specifieke inhoud op het internet is natuurlijk van groot belang. Het is belangrijk om hier goed voor te zorgen.

Een laptopstand van de virusscanner voor de Mac is ook van belang. Het is goed om de laptopstand te gebruiken in combinatie met de virusscanner zonder zo teveel energie te verbruiken. Het is fijn en gemakkelijk om optimaal van de laptop te gebruiken zonder dat het veel stroom van de batterij eet. Een game mode is ideaal om tijdens het spelen van een spel niet gestoord te worden door de virusscanner met een mogelijke bedreiging. Je kunt gewoon lekker door gamen. Een wifi watcher is ook ideaal. Je kunt dan zien wie er gebruik maakt van je draadloze internetverbinding.